Followers

30 Dec 2011

Alhamdulillah


Assalamualaikum!

Hai hari Sabtu!(hari terakhir buat tahun 2011)
Sudah lima tahun aina tidak update blog.(jangan mencarut la aina).Lol? 5 tahun?
aish! tidak adala seminggu jer hehehhee.miss sangat kat ko olang and ko sekali blog!
aina tidak update blog sebab balik KL(pergi rumah abang).Best la jugak.Yang kurang bestnya no internet!huhuhuhu...so,kalau duduk kat rumah(x tau nk buat ape) tolong mak memasak kemas2.dapat juga pahala.aina pergi pada hari jumaat lepas and balik kelmarin hari jumaat jugak.hoohoho...tue bukan seminggu dah tu.Dah sampai 8 hari.esh2.Korang nak tahu ke aina pi mane? boleh eh~ insyallah aina update pasal holiday aina yerk!banyakla juga tempat yang aina pergi.ambil gambar lagi la banyak.masyallah!huhuhu.
Korang dah baca ke belum tajuk kat atas tue?aina belum cerita lagi apa-apa lagi tentang tue.
Nape dengan tajuk atas tue erk?what?why?
aina rasa bersyukur dan nak ucapkan terima kasih kepada kak nisa kerana memilih aina sebagai pemenang.keh keh!and paling aina hepi ialah nie la first time aina join GA tue and tanpa dijangka sekali aina boleh menang buat pertama kalinya.hohoho.memang terharu sangat2!korang tidak percaya ker?bukti? boleh sangat!
korang tengok la kat sini erk !!GA!! pandai2 la korang cari.
kalau tidak jumpa gak! aina nombor 83!
semasa aina mahu meng-check senarai pemenang tue, ada cabaran tau!
di rumah abang aina itu tidak ada internet.so, surf internet dalam telefon jer la.
paling dasyat sekali semasa nak bukak tue.lambat 
loading+battery tinggal 12%+cari nama=a? sempat ke x sempat nie?
lepas abis loading tu,apa lagi cari-cari.alhamdulillah tidak sia2 juga saya buat mcm tue. 
aina yang baring atas katil memang terkejut la! ingatkan tidak dapat,but dapat! alhamdulillah!
mujurla aina tidak jatuh katil. fuh!
dalam gembira tue ada juga sedihnya!
siapa tahu cara2 nak buang energy save mood?
serabut pula ada benda itu dalam blog!
and 1 lagi aina nak privatekan blog beberapa hari lagi not sekarang*
nie sebab nak edit2 blog la...makin ******** pulak tengok blog saya yang serabut nie!
petang ini nak pergi rumah kawan tidur sekali* insyallah* saya belum minta izin lagi.huhu.
nak minta kelmarin takut letih * (baru sampai rumah nak katakan) jalan jauh ler*
nak minta izin pagi nie.hohoho.kesian kawan aina ini.dia dah ajak lama dah.but aina jer tidak boleh pergi. so sorry dear!korang doakan hati ayah aina lembut n aina berjaya! keh keh! n aina nak kesempatan nak ucapkan tahniah kepada pemenang GA by kak Nisa !!
bye semua! jumpa lain warkah lak!...hehehe

17 Dec 2011

Tutorial Scrollbar Blog


hai peeps!lama x buat tutorial.huhuhuhu.....
hari nie aina nak ajar JENG JENG! Scrollbar Blog!!!
menatang ape tue aina? ala.....yang nie nie nie....
nampak cantik kan>?....hehehee puji diri sendiri punye....ok la jum TUTOR!


1. Design-> Edit HTML-> Klik expand widget template

2. Cari kod ni tekan ctrl+f

  ]]></b:skin>

3. Copy pulak kod ni dan letakkan di atas kod tadi

::-webkit-scrollbar {
height:14px;
width: 14px;
background: KOD WARNA;
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: KOD WARNA;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}

KOD WARNA yang pertama tu adalah background scroll
KOD WARNA yang kedua ialah warna scroll tu.
Kalau nak kod warna..cari kat sini >KLIK!<
Height dan weight tu pun boleh diubah-ubah ikut kesesuaian

4. Kalau nak ubah background daripada warna kepada gambar, tukarkan kod background jadi macam ni

background: url(URL GAMBAR);

URL GAMBAR ni pula kawan-kawan boleh cari gambar dan upload di photobucket. Ambil direct link. Tak pun, ambil je la url gambar ape-ape pun yang kawan-kawan suka. 

5. Klik preview dulu..kalau jadi, tekan save.

Selamat Mencuba 




hepi ?

heppy? naper heppi erk?
aina heppy sbb..........
jeng jeng!!
aina tersenarai dalam GA NiSA KAY!
yeay!...buat pertama kalinye*
yerla aina kan baru berblog*
hehehe...
eh x caye la.....aik nk bukti ker?meh aina bagi bukti kukuh?....heheheh

namapak x? kalau x jelas tekan gambar yer biar membesar gambar tue....
aina nom yg ke.....83....huhuhu walaupun jauh....asalkan ade...
harap2 aina dapat!...amin!
k la bye! wassalam~~

fuh!wow!like it!good!
kenapa dengan aina yer? tidak ada ape2 la.
fuh! sebab lepas solat.
wow! terkejut bahawa matematik bukannya subjek math ialah subjek yang paling senang
like it! dengan pegetahuan yang aina perolehi di USM tadi dapat aina guna.
good! ilmu pengatahuan yang sangat baik.
memang rugi kalau tidak mengikuti kursus itu.nanti ada pula di USM orang tertentu kut boleh pergi.
maksud aina,orang yang di sekitar KUBANG KERIAN sahaja dapat kut? yela xkan orang yang tinggal johor nk datang sini.huhuhu.memang aina seronok belajar dengan PROF. tue memang tidak rugi.nanti 31.12.2011 PROF nak buat pula,kena bayar la RM75.walaupun harga tue faham2la but memang tidak rugi 1 sen pon.
aina dapat menjawab nombor 10dijit darab 5,6,7 dalam 13second! lol? memang pecah rekod .
semasa PROF tengah mengajar,berila tumpuan sepenuhnya.kalau hilang tumpuan korang memang tak akan faham.kalau tak faham.sia-sia je la.huhuhu.
aina ada join GA kak nisa.hehehehe.....tak sabarnye!
maybe x dapat kut? ah! dapat! dapat!
amin! sebelum aina menugundur diri.aina nak cerita sesuatu.semasa aina typing2 post nim.
adala kawan aina nie ****RAMIZAH**** suruh aina tengok blog nie JUM! 
korang dah tengok? sedih nye!.kesian kucing itu.jahatnye! no maki2.relax! biarkan jer.DI AKHIRAT ADA YANG MENANTI. sedih~! n 1 lagi kawan aina yang sama suruh tengok blog nie.
nie bukan buat aina sedih.sedih tue ader la jugak.yang perasaan geram nie EEEEEEEEEEEEE.
.saya tembak dengan bom nuklear.aish mana boleh.nanti dapat dosa..
kla bye!


16 Dec 2011

follow ramai jum!

dah malam nie.korang x ngantuk ker?aina nk tido but mata x nk tutup selagi x update blog.hihihhi
esok aina ader motivasi matematik kat usm ase2nye la...tue mak aina daftarkan huhuhu....dahla kena bangun pagi but masih x tido.esh3.kalau bangun lewat x pasal2 kena bebel oleh mak huhu.sekarng nie aina bukan nk citer pasal matematik tue la.aina nk citer pasal lain...jum travel..!
petang tadi aina buat twitter hohoho...korang follow yer..please please! 
background ia same cam blog aina nie.thx sudi follow yer. ^_^ v

tadi tgk maharaja lawak MEGA! pecah perut sy tgk boboi..hahahha! adlin shauki cewah!
hahahah....aina nk tgk citer MERLIN pon x sempat.alaaaaaaa!maharaja lawak abg nk tgk...huhuhu...dahla MERLIN x der ulangan...maybe thn depan ader kut?adoi.boboi ader ulangan....siot!...hati mmg sakit giler la!
but aina try bkk channel 708 tadi...takut citer best2 ader...kalau korean lagi best!mmg ader citer best!
citer tue HE's BEAUTIFUL....popuan jadik laki hensem! lol?huhuhu....but mg best!esok x der...jumaat depan baru ader...huhuhu....n aina pon ader tgk citer MY GIRLFRIEND GUMIHO ...best jugak citer die...ader NO MIN WOO lagi! syarifatun awk tgk x?sy pon x pastila tue no min woo awk ker x?...huhuhuhu...sori kalau salah....hehehehehe
ok la...aina kena tido nnti mama bebel..hehehehehehe...
bye, WASSALAM

15 Dec 2011

Assalamualaikum.
jum santai jap...hehhee.tgk  Dewi Sandra yg berlakon dlm citer nada cinta kan sekarang? 3 kali kawin lol?
x per la muka die cantik .putih melepak! cute pulak tue.btw tahniah yer.semoga bahagia ke anak cucu.

Boss YAHOO:Aktres dan penyanyi terkenal dari Indonesia, Dewi Sandra telah selamat menikah buat kali ketiga dengan seorang jejaka bernama Agus Rahman di Jakarta Selatan pada Ahad lalu.
Dipetik daripada laporan Kapan Lagi, acara pernikahan pelantun lagu "Kapan Lagi Kau Bilang I Love You" ini telah diadakan secara tertutup tanpa kehadiran media tempatan dan dijaga rapi dengan beberapa kali sahaja pintu gerbang dibuka apabila tetamu hadir.
Kemudiannya di luar pagar kelihatan banyak jambangan bunga ucapan tahniah buat Dewi, 31, dan suami daripada rakan-rakan selebriti sepertia Maia Estianty.
Dewi yang sebelum ini pernah berkahwin dengan aktor Surya Saputra dan penyanyi "Januari", Glenn Fredly, masih belum memberi kenyataan rasmi kepada media tentang perkahwinannya ini.

hohohoho.hebat x?maybe citer nie ramai dah tau dah sbb khabar ini 13 disember lagi.lol?beberapa hari yg lepas.mase 2 aina periksa sampai nk peceh otak.ader yg x sempat baca citer aina di peperiksaan? '


1 jam bersamaan sedap?

hai pak cik,mak cik,abang,kakak,adik semua.....hehehe.....sihat x?.....kelmarin x update nie sbb malas....malas pon kerana menggunakan netbook yang kecik nie susah sikit n internet slow....huhuuhu.but sekarang tengah guna netbook jugak.nie sebab nk citer pada korang la.dahla bosan duk rumah tambah lagi tidak update blog.aina nk citer pasal malam semalam.aina pergi makan kat lua dgn my parent n my little cweety sissy (adik bukannye kkk).aina n family makan kat tempat biasa jer di kedai roti tempayan....korang pernah dengar x?....aina makan kat situ sbb lama dah x makan roti tempayan....nyum nyum...kepada yang x tau....roti tempayan tue mcm roti canai jugak but roti tempayan nie dbakar/dimasak dlm tempayan.karinye mmg berapi la!mmg best makan huhuhu.jadi org johor la pulak makan pedas2 nie.teringat pulak peristiwa di suatu tempat .depn rumah jer.adela jiran aina nie org johor die ajakla makan.dia buat nasi lemak.aina makan pergh!memang pedas!...mujur x pengsan situ jer.huhuhu..ok stop!
sambung roti tempayan tadi.mase aina sampai tue.mmg terkejut beruk la!.semua meja penuh n atas meja tue bknnye ader makanan yang ader hanyalah air.nie sbb roti tue lambat.beberapa minit kemudian 1 meja kosong.cepat2 family aina pergi.duduk situ sampai 1 jam baru sampai roti.huhuhu.lamanye.walaupun lama memang puas la makan.sedap!


nampak sedap kan?hehehe.tgk tue air liur dah meleleh tue.tutup mulut rapat2. peace yo!

nie story mory lain pulak.koang nk baca x?.mesti x kan?sbb banyak sgt kan?.huhuhuhu.x pe nanti entri 1 lagi aina nk tulis hehehehe....maybe beberapa minit lagi aina nk tulis..hehehe..kalau korang x nk baca..aina letak gambar jer la yerk..
tgk kan dah hilang cweety smile sister aina...huhu
masam mencuka suda...

ramai x org ?huhuhu
k la bye!












13 Dec 2011







selamat pagi korunk .... :D....kelmarin x sempat nk update nie kes peninng kepala jawab kertas math la...hohohooh....siot!susah giler!.....sains pulak yg senang lol?..huhuhu sabo jer la....korang dah tgk video kat atas ne?lol?masyallah! y?y? dunia akhir zman nk dikatakan...huuhuhu...apa nak jadi?....
but entry kali nie bknnye nk citer pasal video tuela....aina nk citer pasal kelmarin punye memories?
alhamdulillah aina dpt menjawab peperiksaan di MRSM dgn....(alalalal)....kalau bercakap tue blh la....kertas sains n sikap blh....but math?....adoiyai.....banyak tembak.....x sempat jugak....adoih!....kalau x dpt pon x per la...huuuhuh...kalau dpt alhamdulillah.....jum travel....

pada zaman dahulu~~├Áit aina jgn merapu leh x?....ehehehe jgnla marah ....nk panaskan tangan(utk menaip) pon x leh kaa?....sekarang tgn dah letih...k la...bye2........
-
--
---
----
---
--
-
oit korang!citer lom abis lagila.....nk gurau cikit pon xleh? k sebelum tue korang kena senyum sampai ke telinga dulu yerk! mcm budak kiut niesenyum x perlu kata apa2.........
k,dlm perjalanan nk ke MRSM buat rilek jer mcm x der ape2 berlaku lol?....huhuu maybe aina x minat kut sekolah tue huhuhu....aina sampai awl sgt(x la awl sgt) sampai 10:30 pagi rse2....dlm pukul 10:55 pagi aina kena la periksa....maser tunggu utk dipangggil.....hati tibe2 dup dak dup dak.......tahu x bunyi ape 2?...
TIBA2...entahla mengapa....mmg hati tue x leh duk sng...hohohoho.......but aina rilek kan diri....istighfar banyak2 .....x leh tng jugak....akhirnye aina n kawan2 yg lain dipanggil.....cikgu di situ srh pilih maner yg aina nk utk diduga,.....dlm bilik tue ader 4 org.....2 perempuan 2 laki2......aina nk pegi kat perempuan tgk2.....hamba allah maner pulak yg curi...hohoohoh.......so terpaksala ambil cikgu lelaki ....bukan ambil yer but pilih.*......sebelum masukj tue kawan aina RAMIZAH ckp kecek org putih(BI) wow?.....huhuuhuh
sambung yg temuduga tue.....aina pelik sikit naper die ckp org melayu straight jer....x ckp BI pon?.....die suruh aina ckp pasal latar belakang....aina tanye nk bi ker melayu nie?.....die ckp boleh jer ape2.....aina ape lagi melayu jer la....kalau BI banyak kena pkir....huhuhuuh...aderla 1 soalan die tanye....

cikgu:aina minat bahasa ape?
aina:saya suka MATH...
cikgu:sbb?
aina:suka mengira? 

lepas tanye tue tanye nie...akhirnye selesai...die suruh jawab ujian lak sains n math.....fuh!......lets do this!
mula jawab ujian sikap.....selepas tue math....maser tue gembira sgt....bkk jer........ masyallah! matila aq.!!! dad!!!!! help your daughter!.......adoi.,....kira2 .........15 minit lagi...5 minit lagi....ape lagi jum tembak!dlm berapa soalan tembak yer?,....lupe...mmg sakit kepala la......huhuhu....
n last ezam is SAINS.....blhla....banyakla jugak yg aina pelajari ader kat soalan tue...alhamdulillah....nie tgk math? lol?...........kalau cikgu yg temudauga aina tadi periksa my math paper.........lol? malu besar....nnti die periksa<........adoi........malu saja.........minat math...but result math turun sains naik pulak,......hohooho.......tunggang terbalik.....maybe die x ingat kot?....cosz 400 org perikso kelmarin lol?.....huhuhu..........lepas periksa.....apa lagi...jumpa parent yg kat lua tue.....mama!
abah!........masuk jer dlm kereta.........mcm2 tanye...dahla tgh sakit kepala....but sbb HOT kan (hormat orang tua)
jwbla  satu persatu ...hohoho.......aderla aina terlepas ckp....kenala makan kerepek free........hohohooh....
aina terilap ckp abg yg ke 2 aina nie kerja ape erk?........abah pun ape lagi MASYALLAH!.....ape nie x tahu?
pasal keluarga sendiri tue....mmg la aina tahu abg ke2 tue kerja ape....cume nk ulas tue ssh n 1 lagi kalau salah sebutkan salah pulak....huhuuhuhmaser aina tanye abah maser mul2 abg aina kerja dulu....ayat abah punyela berbelit nk sebut kerja tue....so aina pon....x per la nnt tanye la pulak....ade 1 hari tue...aina tanyela mama...abg 2 aina kerja ape erk? maksud aina nk panggil ape kerja abe 2 aina tue....yg jawabnye boss....aina pon o0o0o0.....sambung dlm kereta tadi.....parent jwab lain pulak....so......aina duk kat belakang kereta tue kenala tahan kerepek free dtg tanpa tahu org tue dah nazak ker ape entah....pening kepaala banyak berfikir....adoih! aina nie bknnye nk burukkan ker ape....cume nk luahkan ketidak puasan hati ku yg manja nie...hoohohoh...........sabar jer la.....oit korang x perasan ker yg aina nie tulis bkn main panjang blh buat cerpen nie....hehehehe.......btw thx for baca this entry nie yerk....hik hik hik.....good job!
okla setakat nie jer la yer enrty nie....dah jadi novel kalau nk sambung lagi.....aina ader banyak nk citer....nnti aina tulis lagi pasnie kut? lepas makan?.....aina lom makan lagi....huuhuhuh

n sebelum terlupa korang jgn jgn jgn jgn tiru mcm aina nie.... yer jgn!
kepada yg akan temuduga tue....bacer la buku.....n aina doakan korang berjaya...amin!
wassalam.......

11 Dec 2011




2 hari lagi nk temuduga....uhuhuuh......wait  temuduga? temuduga for sekolah le! bknnye kerja!
kena baca buku lalalala.........kawan sy ckp soalan tue soanlan tingkatan........LOL?
sy x belajar lagi....v_v....habisla sy kalau kua soalan itu....harap2 x .......
semoga sy dpt menjawab dgn baik dan tenang,....amin...korang doakan aina yer...thx doakan aina...
baik muah sikit! ok ler setakat nie la entri sekali nie yer......... semoga kiter berjumpa lagi........hehehehe....

10 Dec 2011

 

sihat semua?
korang boleh mintak tolong x?....bolehla yer....please please please...... tolong kawan aina nie....korang tlg follow yer... korang follow kawan aina !KLIK HERE!....harap korang tolong....
kepada orang yang sudi tolong tue thx sgt2!!
bagi kiss sikit..... muah!bukan aina yg bagi ciuman tue tau org lain...mak korang cium pipi korang...
hik hik hik ape la yg aina merapu nie....ehhehehe

kepada org yg sudi tolong tue good job! ok la dadadadada....

Loket Burung Haram?




 
ari nie aina nk kongsikan sikit la....
tentang loket burung hantu yang sekarang nie kaum hawa pakai...
aina pon x taula jugak...nie pon baru aina tau itu haram....
(aina x pakai)
ini nk bagi peringatan kepada kaum hawa....
aina pon terkejut lepas baca blog nie...
 
KLIK SINI.... kalau nk keterangan lanjut....

hi readers!...lama aina x buat tutor...hikhikhik...
kalau buat bknnye org gune pon...

arini aina nk ajar cara2 nk letak cute icon dalam ayat...
what u mean aina?

ala....yg mcm post nie....ader monyet2 cute nie....
korang nk buat kan?...
folo this step...

First
korang tulis new post...
tulis2 pastue korang nk letak icon cute nie....

SECOND
korang cari cute icon tue dulu...KLIK SINI!!!

Third 
korang cari cute icon tue dulu...
kalau dah ader pilihan...
korang tekan n ia akan kua seperti berikut:-







tkn gambar kalau x jelas

nk paste kat mana kod tue?
korang pegi balik tempat korang tulis tadi... n then:_

faham x/?...
faham bagus kalau x pandai2 la yer...

Fourth 
 selepas korang tekan EDIT HTML
ia akan kua mcm nie :-



selepas pastekan code tadi....korang tknla balik COMPOSE

maafla kalau tutor nie serabut sikit..
sbb aina pon susah sikit nk ajar....
huhuhuhu

ok la dadadada
(jawab salam tue!)

malam nie malam gerhana bulan......x nampak jelas sgt....huhuuhuh....aina n jiran2 pegi kedai CIK DIN die jual burger,murtabak maggie n lain2 la....MURTABAK MAGGIE?ape tue?
aderla ...yg pasti ianya YUMMY!!! ramaila jugak pelanggang....kena tunggu....sambil tunggu tue ambil gambar hehehehe......< lepas ambil gambar ...tgk tv pulak..huhuhu....
citer ular yg besar 40kaki....channel 2........DI TV2.......heehe....seram jugak tgk citer tue....dah la laluan nk balik rumah tue gelap....selepas membeli terus balik rumah utk makan! mmm....


nie la MURTABAK MAGGIE!

kedai!





keadaan bulan pada pukul berapa erk?...lupelak...nie bulan separuh sebenarnye...

setakat inilah entry aina kali ini....
ddadadadada!....